Publicatiedatum: 15 januari 2019

Een multifunctionele hefbrug voor meer dan alleen APK of bandenwissels

Door innovaties in all-season banden, worden er minder bandenwissels uitgevoerd in de garages. Dit aantal zal naar verwachting de komende jaren nog verder dalen. Een aparte bandenhefbrug is daarom voor de meeste garagebedrijven niet meer de juiste oplossing. De ideale oplossing is een hefbrug waar de garagist APK op uitvoert, reparaties op verricht en ook nog banden wisselt. Dit is mogelijk door middel van een wielvrij hefsysteem.
 

Mogelijkheden

Een wielvrij hefsysteem is een kleine wielvrije schaarhefbrug die ingebouwd is in een rijbanen hefbrug. Het voertuig wordt dan geheven bij de krikpunten. Deze oplossing is mogelijk bij Autec rijbanen schaarhefbruggen, Autec 4-kolomshefbruggen of Autec rijbanen stempelhefbruggen. Zo kunnen veel soorten werkzaamheden op één hefbrug uitgevoerd worden en wordt de ruimte in de werkplaats optimaal benut. De hefbruggen die uitgerust zijn met een wielvrij hefsysteem bevatten 'WF' (Wheel Free) in de productnaam.
 

Uitschuifstukken in opnameplateau

De meeste wielvrij hefsystemen hebben een hefvermogen van 3.500 kg en zijn dus goed in staat om personenvoertuigen te heffen. Daarnaast zijn de plateau’s van het wielvrij hefsysteem uitschuifbaar. Zo kunnen veel verschillende soorten voertuigen met verschillende lengtes geheven worden.

Uitschuifstukken Autec wielvrij hefsysteem

Voorbeelden*

Voorbeelden van hefbruggen die wij op onze website hebben staan met een wielvrij hefsysteem zijn: 


4-koloms hefbruggen: 


Rijbanen schaarhefbruggen opbouw:


Rijbanen schaarhefbruggen inbouw: 


Stempel hefbruggen: 


*Dit betreffen slechts voorbeelden. Veel soorten 4-kolomshefbruggen, rijbanen schaarhefbruggen of stempelhefbruggen zijn verkrijgbaar met een wielvrij hefsysteem.

Vraag onze werkplaatsexperts voor vrijblijvend en persoonlijk advies!