4-koloms hefbruggen

De 4-koloms hefbrug is de hefbrug voor het uitvoeren van de APK of servicebeurten. De hefhoogte van de 4-kolomshefbruggen variëren van 1.850 mm tot 2.000mm wat zorgt voor een ergonomisch verantwoorde werkhoogte, waarbij de monteur met een rechte rug kan werken. Het maximaal hefvermogen van de 4-kolomshefbruggen is 3, 4 of 5 ton voor personen auto’s en voor bedrijfswagens 6, 8 en 12 ton. De lengte van de rijbanen varieert van 4.100 mm voor personenvoertuigen tot 5.700 mm voor bedrijfswagens.

Alle modellen

Rijbanen schaarhefbruggen opbouw

Naast de 4-kolomshefbrug is de rijbanen schaarhefbrug ook een hefbrug om APK op uit te voeren. De schaarhefbrug is ook leverbaar als semi-schaarhefbrug ofwel pantograaf met schaardelen op de uiterste zijde van de hefbrug. Dit zorgt voor optimale toegang onder het voertuig waarbij men eenvoudig onder de rijbanen doorloopt. De voordelen van 4-kolomshefbrug en de rijbanen schaarhefbrug worden hier gecombineerd. De (semi) rijbanen schaarhefbrug wordt vooral gebruikt voor de APK en voor werkzaamheden aan de onderzijde van het voertuig.

Alle modellen

Rijbanen schaarhefbruggen inbouw

De inbouw rijbanen schaarhefbrug is ideaal voor het besparen van ruimte op een locatie waar APK gekeurd wordt. Deze hefbrug die zowel geschikt is voor personenwagens als vrachtwagens kan volledig in de grond verdwijnen waardoor de ruimte ook voor andere werkzaamheden gebruikt kan worden. De rijbanen schaarhefbrug is ook leverbaar als semi-schaarhefbrug ofwel pantograaf. Hierbij zitten de schaardelen aan de uiteinden van de rijbaan waardoor men profiteert van optimale ruimte onder en om het voertuig heen.

Alle modellen

Rijbanen 2-stempel hefbruggen

De gehele casette van de rijbanen 2-stempel hefbrug verdwijnt in de grond waardoor alleen de rijbanen boven de grond liggen. Door de twee stempels in het midden is de onderzijde van de voorkant en de achterkant van het voertuig goed toegankelijk. Er kan eenvoudig onder de rijbanen doorgelopen worden aan de uiterste zijden van de auto. Deze hefbrug is in staat om voertuigen tot 5.000 kg te heffen tot een hoogte van 2 meter. Vanwege de rijbanen is deze hefbrug geschikt om APK op uit te voeren.

Alle modellen

Rijbanen 4-stempel hefbruggen

Bij de rijbanen 4-stempel hefbrug zijn de casettes net als bij de andere stempelhefbrug in de grond verwerkt. Dit bespaart ruimte in de werkplaats. De stempels zitten aan de uiterste zijde van de hefbrug in de grond verwerkt, waardoor er midden onder het voertuig genoeg ruimte is om de keuring uit te voeren. Ook om het voertuig heen beschikt de monteur of keurmeester over veel ruimte. Deze hefbrug is vooral te gebruiken voor het uitvoeren van de APK of bodemwerkzaamheden.

Alle modellen