Publicatiedatum: 27 november 2018

Hoe benut ik de APK2 werkplekken optimaal?

Voor het uitvoeren van de APK moet een garage beschikken over basis apparatuur bestaande uit een remmentestbank, emissieapparatuur en een rijbanenhefbrug. Als een garage over voorgaande apparatuur beschikt is de garage in staat om de keuring uit te voeren. Echter, bij geavanceerdere hefbruggen is de werkplaats efficiënter in te richten en is de bestaande APK2 werkplek te gebruiken voor meer dan alleen keuringen.

 

Hefbruggen bij APK2

Een rijbanenhefbrug is verplicht gesteld bij het uitvoeren van een APK keuring. De keuze is uit een 4-kolomshefbrug, stempelhefbrug of een rijbanenschaarhefbrug. De rijbanenschaarhefbrug van Autec is zowel verkrijgbaar in een in- als opbouwvariant. Hierdoor is het mogelijk om ruimte te besparen ten opzichte van de 4-kolomshefbrug.

 

Naast deze gedegen basis zijn er twee uitbreidingen op de hefbruggen die helpen bij het stellen van extra diagnoses: uitlijnvoorbereiding en een wielvrij hefsysteem. Beiden zitten optioneel verwerkt in de hefbrug en nemen geen extra ruimte in beslag. Door middel van de uitlijnvoorbereiding wordt snel en efficiënt de eerste meting uitgevoerd. Het voertuig hoeft niet eerst wielvrij geheven te worden om de draaitafels en compensatieplaten onder de wielen te leggen. Het voertuig kan direct de hefbrug op gereden worden, waardoor de wielstand niet wordt beïnvloed. Het wielvrij hefsysteem is een uitbreiding op de hefbrug die het voertuig wielvrij heft. Het voordeel hiervan is dat op deze hefbrug ook werkzaamheden zoals wielservice en remservice uitgevoerd kunnen worden.

 

Neem vrijblijvend contact op met de werkplaatsexperts van Autec om erachter te komen hoe u meer uit de APK2 werkplekken kan halen!